Новини
19.04.2016 — 

Курсы повышения мастерства


22.10.2014 — 

Кмет на Община Несебър Николай Димитров:


04.04.2016 — 

Школа в комплексе «Камчия»

О Несебъре

Сдружение с нестопанска цел «Славянски път» Международна школа за народн изкуства, занаяти и култура Несебър, България

Международната Школа «Славянски път» е създадена благодарение на културни дейци от Русия, България и други страни в 2010 год на територията на Община Несебър. Oсновна роля за избор на местоположение изиграва «старият град» Несебър, който в момента е под егидата на ЮНЕСКО, като един от най-древните паметници на историята, архитектурата и културата
Школата е вписана в регистъра на културните организации към Министерство на Културата на Република България (Удостоверение № 75 (617) от 20.12.2010).

Културен календар на творческите смени, конкурси и фестивали – 2016

Първа творческа смяна

10.06. – 24.06. – „Български калейдоскоп”: творчески срещи с майстори на българската култура (инструменталисти, вокалисти), майсторски класове по български народни танци (хора) - 12-20 юни XVI международен фестивал на изкуствата „Слънце, Радост, Красота” (колективи във всички жанрове и видове творчества), организатор - администрация Община Несебър

Втора творческа смяна

24.06. – 08.07. – „Славянски арт-хаос”: тематични майсторски класове , творчески срещи, гала-концерт на лауреатите, изложба на художниците
- 25-29 юни III международен фестивал-конкурс „Славянски арт-хаос”: (уличен цирк и театър, анимация, флаш-моб, театър на модата)
- 26-30 юни III международен фестивал „Черноморски пленер” (изобразително и декоративно-приложно изкуство, конкурс)

Трета творческа смяна

08.07. – 22.07. „Панаир на традициите”: майсторски класове , творчески срещи, гала-концерт на лауреатите и майсторите в Школата
- 09-13 юли VI международен фестивал-конкурс „Панаир на традициите”: (църковна музика и пеене, традиционен фолклор, фолк-рок, модерен фолк, world music и други направления, базирани въз основа на традиционната народна музика, танц и песен)

Четвърта творческа смяна

22.07. – 05.08. „Слънчев танц”: майсторски класове , творчески срещи, гала-концерт на лауреатите и майсторите в Школата
- 23-27 юли V международен конкурс „Слънчев танц”: (хореография във всички видове жанрове и творчески направления)

Пета творческа смяна

05.08. – 19.08. „Браво”: майсторски класове, творчески срещи, гала-концерт на лауреатите и майсторите в Школата
- 06-10 август VI международен конкурс „Браво”: (академично, естрадно инструментално и вокално изкуство, в това число и народно направление)

Шеста творческа смяна

19.08. – 28.08. „Магията на сцената”: творчески срещи с майстори на българската култура (инструменталисти, вокалисти), майсторски класове по български народни танци (хора)
- 20-24 август V международен детски фестивал на изкуствата „Съзвездие в Несебър” (колективи във всички жанрове и видове творчества), организатор - администрация Община Несебър

Внимание! В конкурсите и фестивалите на Школата могат да участват всички солисти и творчески коллективи, без значение дали вземат активно участие в творческите смени на школата, но приемат условията на конкурса/фестивала и съответно заплащат конкурсна такса.
Участниците в творческите смени на Школата «Славянски път» са освободени от заплащане на конкурсна такса в една номинация (по избор на участника).

Всички въпроси относно приема на участници, тяхното настаняване и хранене, разписание на творчески смени и други, можете да отправите както към управлението на СНЦ „Славянски път”, така и към ръководството на управляващата компания – ООД „Славик роут менаджмънт”

Всяко лято дейността на школата се формира въз основа на двуседмични творчески смени: инструментално изкуство, академичен и естраден вокал, хореография, църковна музика и пеене, фолклор, изобразително и декоративно-приложно изкуство, цирково изкуство и уличен театър. Участниците присъстват на майсторски класове при едни от най-добрите артисти, педагози и професори на вузове и колежи в областта на изкуството; участват в конкурсни и фестивални програми; участват в концерти на една сцена с майстори на изкуствата.

Школата приема всички желаещи – ученици в общообразователни или профилирани училища, студенти, професионалисти, любители и ветерани на сцената, без значение от тяхната националност и местожителство. Школата се радва на популярност не само сред славянските народи. При нас за обмяна на опит и демонстрации на най-добрите образци на народна култура, ежегодно пристигат татари, башкири, чуваши, казахстанци, народите на Кавказ и много други.

В списъка на майсторите-педагози и членове на журито за пет годинишната работа на школата присъстват повече от 50 известни културни дейци от различни страни по целия свят като например: професор в Уралската консерватория и народен артист на РФ Шаукат Амиров, притежателят на седем награди ГРАМИ саксофонистът Пол Уинтър(САЩ), прима-балерината и хореограф-постановчик в Софийската опера и балет Риолина Топалова, известният италиански китарист Флавио Сала, професор в Московската консерватория, заслужен деец на изкуствата в Русия Наталья Гилярова, основател и ръководител на ансамбъла за църковна музика „Сирин” - Андрей Котов, професор в Киевската консерватория Евгений Ефремов, завеждащ катедра хореография в Беларуския държавен университет за култура и изкуства Светлана Гутковская, ректор на Академията за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство(АМТИИ) гр.Пловдив Милчо Василев, джаз пианистът Данаил Крамър, международният треньор по улична акробатика и уличен цирк Тийа Мугфорд (Естония), а също така педагози от Института по съвременни изкуства (Москва), академия „Гнесиных”, Санкт-Петербургската държавна консерватория, солисти на Маринския театър и много други. На творческите срещи, откриванията, специалните уроци и майсторските класове, те предадоха своя опит на повече от 1500 участника в Школата.

Контакти:

Сдружение с нестопанска цел

Международна школа «Славянски път»

България, Несебър, ул. Хан Аспарух 9

Председател на управителния съвет Данислав Кехайов

Тел. +359894626665

E-mail: narod@abv.

www.slavicroute.com

ООД «Славик роут менаджмънт»

България, София, ул. Хан Крум 12

Изпълнителен директор Станислав Паунов

Тел. +359899686211

E-mail: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript

www.slavicroute.com

 
Партньори

logo

Счетчик посещений
Наши партнеры

9651

© 2010 ООО ПКП "Уралпромтехмаркет"
Обслуживание сайта webberloga.com