От 16 до 23 февруари в Урал

От 16 до 23 февруари в Урал, Русия на работно посещение беше делегация от община Несебър, РБългария.

           Зам.кметът  по култура, образование и международна дейност, г-жа Ели Кирилова, и председателят на Управителния съвет на СНЦ „ Международна лятна школа за фолклорни изкуства, култура и занаяти „Славянски път” и  директор на Обединена общинска школа по изкуствата и фолклорен  ансамбъл  „Слънчев бряг " при община Несебър, г-н Данислав Кехайов, се срещнаха с изпълняващия длъжността кмет на окръг Первоуралск, г-н Владимир Попов, и обсъдиха проект за споразумение за приятелски отношения между двата града.
След това те представиха с две презентации община Несебър като една от най-големите културни и туристически дестинации в България, както и бъдещата съвместна дейност в областта на културния туризъм с Международната лятна школа за майсторски класове.
Презентациите се състояха в концертната зала на музикалното училище „Чайковски” в гр. Екатеринбург и в читалнята на централната градска библиотека в гр. Первоуралск.
На 18.02.2011 год., гостите присъстваха на концерта на един от най-добрите световни китаристи Флавио Сала, Италия. След концерта те проведоха разговор с него и обсъдиха бъдещето му участие като член на жури и лектор в школата в Несебър.
Директорът на руската агенция „Славянски път”, г-н Александър Мосунов, представи на българската делегация всички забележителни места, свързани с историята на градовете Екатеринбург и Первоуралск. Особен интерес българските гости проявиха към храма, където е било екзекутирано цялото семейство на последния руски император Николай ІІ и храмовия комплекс в „Ганина яма”, където са били заровени телата им след разтрела

 
Партньори

logo

Счетчик посещений
Наши партнеры

9651

© 2010 ООО ПКП "Уралпромтехмаркет"
Обслуживание сайта webberloga.com