Панаир на традициите

Трета творческа смяна «Панаир на традициите» 08 - 22 юли 2016 год

09-13 юли VI международен фестивал-конкурс «Панаир на традициите» (църковна музика и пеене, традиционен фолклор, фолк-рок, модерен фолк, world music и други направления, базирани въз основа на традиционната народна музика, танц и песен)

Тази творческа смяна е популярна сред любителите, както на традиционния фолклор, така и на сценичното народно творчество във всичките му форми. Специално място заема църковната музика и песен.
Очакват ви майсторски класове по: фолклор на народите от различни страни, модерен фолк, фолк-рок, народно сценично изкуство(пеене, танци, музикални инструменти), а също така концерти и творчески вечери.
Участие могат да вземат професионални, любителски, студентски, ученически колективи и солисти, без ограничение във възрастта.

Внимание! В конкурсите и фестивалите на Школата могат да участват всички солисти и творчески коллективи, без значение дали вземат активно участие в творческите смени на школата, но приемат условията на конкурса/фестивала и съответно заплащат конкурсна такса.
Участниците в творческите смени на Школата «Славянски път» са освободени от заплащане на конкурсна такса в една категория (по избор на участника).

Напомняме, че за всяка творческа смяна на Международната школа «Славянски път» се приемат заявки от солисти, колективи, включително съпровождащи лица: педагози, роднини и приятели. Молим на време да направите своите заявки, същевременно да съобщите желаното количество индивидуални майсторски класове при един или друг преподавател/член на журито

Подробно за условията на пребиваване в Школата и цени, можете да научите на страницата на управляващата компания – ООД «Славик роут менаджмънт».

Условия на Международен фестивал-конкурс «Панаир на традициите» 09 - 13 июля 2016 года

Организатори на фестивала

Международна лятна школа за народни изкуства, занаяти и култура «Славянски път» (България, гр. Несебър);
ООД «Славик роут менаджмънт» (България, гр. Несебър);
Школа по изкуствата Община Несебър

Организация и ред на провеждане на фестивал-конкурс

Фестивал-конкурсът се състои от две части – конкурсна и фестивална. По желание на колективите и отделните участници може да участват само във фестивалната или конкурсната част или в двете. Участниците на школата „Славянски път” се включват в конкурса от втори кръг.

Конкурсни раздели

- инструментално изкуство (дуети, ансамбли, оркестри, солисти);
- вокално изкуство (дуети, ансамбли, хорове, солисти);
- вокално-инструментални колективи, в това число и автентични;
- колективи/изпълнители на народни/фолклорни танци.

Подраздели

- традиционен/автентичен фолклор;
- обработки, сценични жанрове (музика, пеене, хореография) въз основа на народното творчество (поп-фолк);
- фолк-рок, world music, еко-музика;
- църковна музика;
- църковно пеене.

Изисквания за участие

Изпълнение със съпровод на жива музика или звукозапис по избор на участника
Звукозапис и дублиране на вокала (плейбек) не е позволено.
Групи изпълнители от различни възрастови категории (смесена група) спадат към възрастовата категория на най-възрастния участник в групата.
За участниците в подразделите фолк -рок, world music, еко-музика, поп-фолк задължително едно изпълнение на родния език.
Изпълнителите (групи) на автентични танци и обичаи от различните фолклорни райони не трябва да надвишават 10мин продължителност на изпълнението, солисти/дуети – до 6мин
Стилизирани народни произведения, постановки и др. имат право на следната продължителност: инструментални и вокални дуети/квартети – до 6мин; танцови състави до 10мин; ансамбли/оркестри/хорове до 12мин.
В заявките за участие се указват – име на произведението, автор на музиката, аранжимента, текста или автор на постановката, продължителност на произведението.

Възрастови категории

До 10 год включително - І група
11 – 14 год включително - ІІ група
15 – 17 год включително - ІІІ група;
18 – 21 год включително – ІV група;
Професионалисти – V група.
Смесени състави (по възрастта на най-възрастния участник).

Организационни условия

За участие в конкурса трябва да се представят следните документи:
1. Анкета- творческа заявка по форма: http://slavicroute.com/podat-zayavku-na-konkurs.html
2. Такса за участие за всички, освен участниците в творческата смяна на школата „Славянски път” 40лв/21евро за всеки участник (физическо лице) в един раздел и възрастова група;
Допълнителна заявка на участника в друг раздел и/или смесена възрастова група – 20лв/11евро 3. Конкурсна такса за участниците в школата „Славянски път” във втори допълнителен раздел или възрастова група: за соло – 30лв/16евро, дует – 50лв/26евро, група 3-6 човека- 80лв/42евро, група 7-10 човека – 160лв/82евро, група 11 и повече души – 260лв/133евро
4. Конкурсна такса за участниците в школата ‘Славянски път” по т.3 не се изисква, ако техния наставник/педагог е заявил провеждане на открит майсторски клас/ творческа среща по тема на творческата смяна не по-късно от месец преди началото на смяната.

Допълнителни условия на фестивала-конкурса

По време на всички представления и концерти се заснемат видеоклипове и снимки, които не подлежат на обсъждане и са собственост на Школата „Славянски път”

Награди

Всеки колектив и индивидуален участник получава грамота „Участник на фестивала”.
Победителите в I, II, III степени във всеки раздел и по възрастови групи получават грамоти и специални почетни значки на школата „Славянски път”.
Журито има право да присъди Голямата награда (Grand Prix) както по раздели така и за целия фестивал, а също така за „Най-добър педагог по фолклор/по народно изкуство/по църковна музика и пеене”, „Най-добър художествен ръководител на фолклорен състав”
Притежателят на Голямата награда (Grand Prix) получава грамота, специален почетен знак и 1000евро
График и форма на тържествата по връчване на наградите се определят от администрацията на школата до 5 дни преди началото на фестивала. Не се допускат промени.

Заявки за участие в Международен фестивал-конкурс „Панаир на традициите” и в творческата смяна на Школата се приемат до 20 май 2016год:
- на електронна поща: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript , Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript
- попълване на творческа заявка http://slavicroute.com/podat-zayavku-na-konkurs.html
Тел. в България +359 899 68 62 11

Програма на творческа смяна «Панаир на традициите»

08.07 (петък) – пристигане и настаняване на участниците след 14.00ч., вечерта- среща на ръководителите на творчески колективи с ръководството на школата.
09.07 (събота) – 10:00 и 11:00ч екскурзия в исторически музей в стария град Несебър, 15:00 конференция за ръководителите на творчески колективи, вечерта – откриване на творческа смяна и фестивал-конкурс «Панаир на традициите» , жребий за реда на участие в конкурса.
10.07 (неделя) – конкурсна програма. Вечерта - творчески срещи с педагозите – членове на журито.
11.07 (понеделник) - конкурсна програма. Вечерта - творчески срещи с педагозите – членове на журито.
12.07 (вторник) – майсторски-клас «Учим Хоро» (хореограф Тони Йотов), творческа вечер с участието на майстор-преподавател по български фолклор
13.07 (сряда) – конференция на членовете на журито за ръководителите на творчески колективи. Подготовка за закриване на фестивала. Вечерта – Гала-концерт, награждаване

14.07 (четвъртък) – ден за почивка, посещение на аквапарк, екскурзии
15.07 (петък) – 10:00 и 15:00 творчески срещи и майсторски-класове; втори майсторски-клас «Учим Хоро» (хореограф Тони Йотов)
16.07 (събота) – ден за почивка, творческа вечер с участието на майстори на българския фолклор (нова програма)
17.07 (неделя) – допълнителни майсторски класове по заявка на участниците; вечерна екскурзия в старо бъгарско село (атракционна програма, танци, вечеря)
18.07 (понеделник) – съвместен концерт на участниците в школата и майсторите на изкуствата – педагози в школата, по културна програма на Община Несебър
19.07 (вторник) – ден за почивка, посещение на аквапарк, екскурзии
20.07 (сряда) – репетиции, вечерта официално закриване на смяната, концерт, връчване на сертификати
21.07 (четвъртък) – ден за почивка, екскурзии
22.07 (петък) – заминаване до 12.00ч

Внимание! По заявка на участниците в школата, управляващата компания и администрацията на школата могат да направят в програмата на творческата смяна разумни изменения и допълнения.

 
Партньори

logo

Счетчик посещений
Наши партнеры

9651

© 2010 ООО ПКП "Уралпромтехмаркет"
Обслуживание сайта webberloga.com