Слънчев танц

Четвърта творческа смяна «Слънчев танц» 22 юли - 05 август 2016 год

23.07. - 27.07. – V Международен конкурс «Слънчев танц» (хореография във всички видове, жанрове и творчески направления)

Целта на тази творческа смяна е: да съдейства за развитието на детското и юношеското творчество в областта на хореографията, да помогне в общуването между ръководителите и младежите от различни страни, да запознае участниците с нови аспекти на хореографската култура на славянски и други страни посредством творчески срещи и майсторски класове от водещи хореографи и педагози.

Участие могат да вземат професионални, любителски, студентски, ученически колективи и солисти, без ограничение във възрастта.

Внимание! В конкурсите и фестивалите на Школата могат да участват всички солисти и творчески коллективи, без значение дали вземат активно участие в творческите смени на школата, но приемат условията на конкурса/фестивала и съответно заплащат конкурсна такса.
Участниците в творческите смени на Школата «Славянски път» са освободени от заплащане на конкурсна такса в една категория (по избор на участника).

Напомняме, че за всяка творческа смяна на Международната школа «Славянски път» се приемат заявки от солисти, колективи, включително съпровождащи лица: педагози, роднини и приятели. Молим на време да направите своите заявки, същевременно да съобщите желаното количество индивидуални майсторски класове при един или друг преподавател/член на журито

Подробно за условията на пребиваване в Школата и цени, можете да научите на страницата на управляващата компания –
ООД «Славик роут менаджмънт».

Условия на Международен конкурс «Слънчев танц» 23 юли – 27 юли 2016 год

Организатори на конкурса

Международна лятна школа за народни изкуства, занаяти и култура «Славянски път» (България, гр. Несебър);
ООД «Славик роут менаджмънт» (България, гр. Несебър);
Школа по изкуствата Община Несебър

Ред на провеждане на конкурса

В конкурсната програма се включват не по-малко от две разнохарактерни произведения.
Участниците на школата „Славянски път” се включват в конкурса от втори кръг.

Участници в конкурса

Конкурсът се провежда за професионални, любителски, студентски, ученически колективи и солисти без ограничения във възрастта на участниците. Възможно е участие в конкурсната програма по схема «Учител-ученик». Участниците в конкурса могат да се явят в няколко различни конкурсни категории.

Конкурсни раздели

1. Класически танци - солисти, камерни състави (дует, трио), колективи.
2. Народни танци (народно-сценичен, традиционен, стилизиран, естраден) -- солисти, камерни състави (дует, трио), колективи.
3. Съвременни танци (естраден, модерен, джаз, R&B, хип-хоп и др.) - солисти, камерни състави (дует, трио), колективи.
4. Бални танци – дует, ансамбъл.
5. Спортни танци – солисти, камерни състави (дует, трио), колективи.
6. Балетмайстор-постановчик.
В заявките за участие задължително се указва конкурсен раздел. При несъответствие на заявения раздел журито има право да внесе промени

Възрастови категории

До 10 год включително - І група до 10мин;
11 – 14 год включително - ІІ група до 12мин;
15 – 17 год включително - ІІІ група до 15мин;
18 – 21 год включително – ІV група до 15мин;
Професионалисти – V група до 15мин.

Изисквания за участие

Групи изпълнители от различни възрастови категории (смесена група) спадат към възрастовата категория на най-възрастния участник в групата
В раздел „Балетмайстор-постановчик” магат да се явяват хореографи без ограничения във възрастта и образованието. Участниците представят два разнохарактерни танца в избрания раздел, времетраенето на всеки от танците да не е повече от 4 минути.
Звукозаписа на всеки танц/произведение се предоставя на CD или мини диск с указани: номер по ред на произведението, име на произведението и колектива.
В общото време за представяне в конкурсната програма е включено влизане, излизане на участниците от сцената, а също така и паузите между произведенията.
В случай на превишаване на допустимото време, журито има право да съкрати програмата.
В заявката за участие задължително трябва да бъде указано време за преобличане, ако е необходимо такова.
Редът на изпълнение се определя чрез теглене на жребий и се запазва до края на конкурса.

Жури на конкурса

Членове на журито – популярни танцори, хореографи-постановчици, видни културни дейци от различни страни, педагози и ръководители на школа «Славянски път».

Организационни условия

За участие в конкурса трябва да се представят следните документи:
1. Анкета- творческа заявка по форма: http://slavicroute.com/podat-zayavku-na-konkurs.html
2. Такса за участие за всички, освен участниците в творческата смяна на школата „Славянски път” 40лв/21евро за всеки участник (физическо лице) в един раздел и възрастова група; Допълнителна заявка на участника в друг раздел и/или смесена възрастова група – 20лв/11евро
3. Конкурсна такса за участниците в школата „Славянски път” във втори допълнителен раздел или възрастова група: за соло – 30лв/16евро, дует – 50лв/26евро, група 3-6 човека- 80лв/42евро, група 7-10 човека – 160лв/82евро, група 11 и повече души – 260лв/133евро
4. Конкурсна такса за участниците в школата ‘Славянски път” по т.3 не се изисква, ако техния наставник/педагог е заявил провеждане на открит майсторски клас/ творческа среща по тема на творческата смяна не по-късно от месец преди началото на смяната.

Награди

Всеки колектив и индивидуален участник получава грамота „Участник на фестивала”.
Победителите в I, II, III степени във всеки раздел и по възрастови групи получават грамоти и специални почетни значки на школата „Славянски път”.
Журито има право да присъди Голямата награда (Grand Prix) както по раздели така и за целия фестивал, а също така и специален приз „Най-добър педагог-хореограф”, „Най-добър художествен ръководител на танцов състав”
Притежателят на Голямата награда (Grand Prix) получава грамота, специален почетен знак и 1000евро
График и форма на тържествата по връчване на наградите се определят от администрацията на школата до 5 дни преди началото на фестивала. Не се допускат промени.

Заявки за участие в Международен фестивал-конкурс „Слънчев танц” и в творческата смяна на Школата се приемат до 20 май 2016год:
- на електронна поща: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript , Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript
- попълване на творческа заявка http://slavicroute.com/podat-zayavku-na-konkurs.html Тел. в България +359 899 68 62 11

Програма на творческа смяна «Слънчев танц»

22.07 (петък) – пристигане и настаняване на участниците след 14.00ч., вечерта- среща на ръководителите на творческите колективи с ръководството на школата.
23.07 (събота) – 10:00 и 11:00ч екскурзия в исторически музей в стария град Несебър, репетиции, вечерта – откриване на творческа смяна и фестивал-конкурс «Слънчев танц», жребий за реда на участие в конкурса.
24.07 (неделя) – конкурсна програма, репетиции
25.07 (понеделник) конкурсна програма, репетиции
26.07 (вторник) – творчески срещи с майстори-педагози, майсторски-класове
27.07 (сряда) – конференция на членовете на журито за ръководителите на творчески колективи. Подготовка за закриване на фестивала. Вечерта – Гала-концерт, награждаване

28.07 (четвъртък) – ден за почивка, посещение на аквапарк, екскурзии
29.07 (петък) – допълнителни майсторски класове по заявка на участниците, майсторски-клас «Учим Хоро» (хореограф Тони Йотов)
30.07 (събота) - съвместен концерт на участниците в школата и майсторите на изкуствата – педагози в школата, по културна програма на Община Несебър
31.07 (неделя) – ден за почивка, посещение на аквапарк, екскурзии
01.08 (понеделник) - допълнителни майсторски класове по заявка на участниците, майсторски-клас «Учим Хоро» (хореограф Тони Йотов)
02.08 (вторник) - ден за почивка, вечерна екскурзия в старо бъгарско село (атракционна програма, танци, вечеря)
03.08 (сряда) репетиции, вечерта официално закриване на смяната, концерт, връчване на сертификати
04.08 (четвъртък) – ден за почивка, екскурзии
05.08 (петък) – заминаване до 12.00ч

Внимание! По заявка на участниците в школата, управляващата компания и администрацията на школата могат да направят в програмата на творческата смяна разумни изменения и допълнения.

 
Партньори

logo

Счетчик посещений
Наши партнеры

9651

© 2010 ООО ПКП "Уралпромтехмаркет"
Обслуживание сайта webberloga.com